4. mentorálás – Kimle

Kimle elsődleges célja a mentoráláson való részvétellel a Virágos Magyarország versenyre való felkészülés, az azzal kapcsolatos tájékozódás volt. A település ezen igényét szem előtt tartva a mentorok, Nagy Attila (VÜF – Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkfenntartási csoportjának vezetője) és Németh Andrea (Mosonmagyaróvár önkormányzatának városvédelmi referense), a Virágos Magyarország verseny zsűrijének tagjai a mentorálás során Kimlére szabva tekintették át a verseny céljait és szempontrendszerét. A verseny céljai a kulturált, tiszta, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a turizmus fejlesztése, a közös értékek védelme, az életminőség javítása a településen és a hagyományos magyar virág-és kertkultúra felélesztése az ökológiai és környezetvédelmi szempontoknak megfelelően.

A versenyen a következő szempontok szerint kerülnek értékelésre a települések – a mentorálás keretében folytatott szakmai konzultáció vezérfonalát is ez a kritériumrendszer jelentette:

  • Az önkormányzat fenntarthatóság érdekében végzett tevékenysége, stratégiai gondolkodása, szakmai felkészültsége
  • Környezetvédelem, fenntarthatóság, klímatudatosság
  • Turisztikai vonzerő, vendégváró környezet, látványosságok, információ, tájékoztatás
  • Közösségi részvétel a környezetszépítésben, környezettudatos nevelés
  • Zöldfelületek minősége, fejlesztése, gondozottsága, virágosítása, zöldfelület-gazdálkodás helyzete

Ezek közül Kimle több területen is megfelelő teljesítményt mutat, azonban néhány tekintetben még fejlődésre van szükség.

Tetszett a Tartalom?

Megosztás Facebookon