5. mentorálás – Abda

Abda ezidáig még nem vett részt a Virágos Magyarország versenyen, viszont a felkészülés során szépülő településkép miatt érdeklődést mutattak iránta, így a mentorálásra történő jelentkezés mellett döntöttek. A mentorok azok a mosonmagyaróvári szakértők voltak, akik a június 6-án tartott workshopon is prezentáltak: Nagy Attila és Németh Andrea.

A mentorálás egy helyzetfelmérő konzultációval kezdődött, ahol először a tevékenység menetét és tartalmát ismertették, majd ezt követően a helyi résztvevők mutatták be Abda adottságait, a témában. A szakértők pontonként ismertették a versenyfeltételeket, felmérve hogy, melyik területen milyen állapot jellemző a településen.

A környezetszépítés mellett fontos annak megfelelő kommunikációja is az abban rejlő turisztikai vonzerő kiaknázása érdekében. Mosonmagyaróvár versenyrészvételének kommunikációja és brandépítése példaértékű volt, így követendő példaként szolgálhat Abda település számára is. A település már korábban is rendelkezett saját logóval és szlogennel („A Rábca ölelésében”), amely kiváló alapul szolgálhat a brandépítéshez. A kommunikálandó üzenet terjesztése, tudatosítása, illetve tartalma még fejlesztést igényel, ehhez a mosonmagyaróvári workshopon elhangzott technikák jól adaptálhatók (teljes lakosság bevonása, fórumok, rendezvények, saját nyomtatású anyagok, városi és polgármesteri weboldalak, közszereplők kommunikációs csatornái, közösségi események, online média, plakátok, nyílt és személyes levelek, bemutató kisfilm stb.).

Tetszett a Tartalom?

Megosztás Facebookon