3. WORKSHOP

Az Arrabona EGTC vezető partnerként “Köztemetők és katonai temetők üzemeltetése – Kihívások és megoldási lehetőségek” témában hívta workshopra a tagjait, s az érdeklődőket. A dunaszerdahelyi találkozót Hájos Zoltán polgármester nyitotta meg, az Arrabona EGTC képviseletében Herke Zoltán szólt.  

Pomichal Gabriella adminisztratív részlegvezető, Harmanovsky Viktor zöldterület-karbantartási és várostisztítási részlegvezető, illetve Simon Zoltán temetők kezeléséért felelős referens a Dunaszerdahely városa által működtetett Municipal Real Estate Dunajská Streda, s.r.o. képviseletében beszámoltak az „intézményről”, s a zöldterületekről, temetőkről. Szóba került a virtuális temető kérdése is, ahol virtuális gyertyagyújtásra is lehetőség van. Nagy Attila helytörténész, a város krónikása Gyakorlati „adalékok” a dunaszerdahelyi temetők történetéhez – különös tekintettel a helyi (nemzeti) értékek szempontjából címmel tartott előadást. A workshop további részében működő magyarországi példákat mutattak be, mint pl. a győri temetőkezelés, melyről Rotter Zsolt szólt. 

A programok következő nap, október 18.-án is folytatódtak, mely keretében a résztvevők konkrét projektterveket dolgozhattak ki a már előzőekben meghatározott témakörökben. A tervezés keretében költség-haszon elemzést és kockázatelemzést készítettek szakértők közreműködésével.  Szó esett továbbá a mentorálási lehetőségről, és annak részleteiről. Befejezésképp az esemény, az utolsó, 4. Workshoppal kapcsolatos egyeztetéssel végződött, amely Somorja városában kerül megrendezésre.

Tetszett a Tartalom?

Megosztás Facebookon